Wifi probléma alvó állapot után

+1
0
-1
Megoldott
Nyilvános

Sziasztok!
Megint win10 hálózati kapcsolat problémám van, de most pont az ellenkezője, ráadásul azóta már újratelepítés is volt, szóval totál nem értek már semmit. 🙂 Nos a probléma most az, hogy alvó állapotból való visszatérés után gyakran nem tud kapcsolódni a routerhez a hálókártyám, valamint akkor is előjön ez a gond, ha ideiglenesen bontottam a kapcsolatot, és újra visszakapcsolnám. Újraindítás után sem javul meg, sőt, néha teljes leállítás utáni indítással sem. Ilyenkor csak az segít, ha újraindítom a routert is (de közben pl a telefonomon folyamatosan van net).
TP link hálókártyám van, próbáltam a saját driverét is felrakni, előtte eltávolítottam a windows-os illesztőprogramot, de így se lett jobb. Az Energiagazdálkodási beállításokban is úgy állítottam, hogy ne kapcsolja ki a hálókártyát, még ideiglenesen sem, mondjuk alvó állapotnál ez úgyis lényegtelen, mert akkor kikapcsolja, gondolom.
Tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm

3 válasz

Nyilvános

Szia!

Az előzményeket nem ismerem, de próbáltad már a routerban fixre beállítani a gépnek egy ip címet? Így gyorsabban megtalálnák egymást az eszközök.

#1
Nyilvános

Nem állítgattam semmit, de elvileg fix az ip címe, legalábbis bármikor nézem, mindig ugyanaz. De szerintem nem is ez a gond, a router jól működik, a win10 aljaskodik, mikor pl felébresztem alvó állapotból. De ezt felfoghatjuk az én hibámnak is, ugye, mert miért hagyom, hogy elaludjon, akkor már miért nem kapcsolom ki? 😀
De ugyanez van, ha pl játék, telepítés, vagy bármi más miatt kapcsolom ki a netet: mikor visszakapcsolnám, akkor kezdődnek a fentebb említett gondok. Bekapcsoláskor, ha a főkapcsolóval indítom a gépet, akkor mindig szépen ügyesen kapcsolódik

#2
Nyilvános

Probléma megoldva: router csere 😀

#3

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz