Win 7

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Telepítéskor az első újra indulás után a monitor sötét, csak a kurzornyíl látható, és nem történik semmi. A korábbi jól működő telepítő lemezzel is ugyan ezt csinálja. XP SP2 telepíthető, de ha erről akarom frissíteni WIN7-re a korábbi működő telepítő lemezzel, az első újra indulás után ugyanez a folyamat. Próbáltam lemezről, próbáltam USB pendrive-ról ugyan az az eredmény. Mit történhetett?
 

16 válasz

Nyilvános

Nyomj egy bios resetet,ellenőrizd a csatlakozókat és a videókártya érintkezését. Esetleg próbálj meg egy másik kártyát.

#1
Nyilvános

Úgy néz ki h valami a 7-nek nem tettszik valószínűleg a vga rész. Ha jól értelmezem akkor volt már rajta ez a rendszer már ha ez erre utal ” A korábbi jól működő telepítő lemezzel is ugyan ezt csinálja.”  – és nem egy másik gépre.
Azt feltételezhetjük h a lemez tiszta a telepités előtt (gondolva arra h esetleg nem találja valami maradvány miatt az indítási pontot).
Nem írtad h laptop v asztali esetleg lehet e választani vga-t (integrált,dedikált) ,mert akkor lehetne variálni.
Esetleg megpróbálhatod egy másik rendszerrel is (8x,10).

#2
Nyilvános

Azért nem árt egy érintetlen gyári win7 telepítővel próbálni.

#3
Nyilvános

Köszönöm a tippeket! Tehát sorban! Asztali gép. Ugyanez a win 7 volt rajta. Fél éve vásároltam egy Kaszperszky Internet security-t. Ezidáig nem volt problémám. Néhány napja tapasztaltam érdekességeket. A műveleti központban nem működtek funkciók. pl. nem tudtam a frissítésen állítani. Nem tudtam letiltani a hálózatot, aztán az eszközkezelő sem indult el. Tegnap előtt váratlanul a szokásos WIN 7 téma helyett egy energiatakarékoshoz hasonló beállítással indult. Sem a témákat, sem az ablakok színeit nem tudtam változtatni. Ekkor döntöttem úgy, hogy újra telepítem a win 7-et. A telepítés annak rendje szerint elindult ám a beállítás jegyzék után elsötétült a monitor és a már korábban leírtakat tapasztaltam. Megpróbáltam WIN 10-et telepíteni, ami úgy tűnt beindul ám az alap téma után az is lefagyott. Érdekes módon az XP SP3 símán telepíthető, de amikor azt próbálom meg frissíteni az eredeti lemezről WIN 7-re ugyan az történik. Komolyan mondom már befelé nő hajam. Talán érdekes lehet, hogy egy angol nyelvű felületen találtam egy olyan infót, hogy a WIN7 egyik frissítése után a Kaszperszkyt használók nem tudták újra indítani a gépeiket és a WIN7 hasonló módon nem települt. A Microsoft adott ki ugyan egy frissítést KB2840165-Win7-RTM-SP1-X86.iso ra ám, ez angol és portugál nyelvű és nálam nem működik. Szóval! Mit tehetek még? 

#4
Nyilvános

Nyomatékosítanám senkialfonz mondatát: tiszta lemezre telepíts.
Ha nagyobb vinyóra teszed, amin több partíció van(lesz), a lemez elejére tedd tedd, ami legjobb, ha nincs is particionálva se (mikor telepítéskor kiválasztod az üres részt, majd a win telepítő particionál/formáz).
Ha SSD, akkor az egész legyen üres, a telepítő majd megoldja.
Nem tűnik hardware gondnak, a Kaspersky misztikumban nem hiszek. Alighanem valami visszamaradt szemét miatt nem indul be az újraindítás (amit leírtál az tipikusan olyan jelenség, ami akkor van, amikor keverednek a létező partíciók, és az azon visszamaradt előző rendszermaradványok – a winXP még eltérő boot folyamatot használt, ezért mehet azzal).
Első lépésként az lenne a tuti, ha egy lemez lenne csak a gépben, az is tök üres, partícionálatlan.
(Azt hogy üres egy lemez, nem minden szoftver mutatja korrekten, valamelyik komolyabb, pendrive-ról indítható partícionálót használj – mondjuk az ingyenes Minitools.)

#5
Nyilvános

KoLaMan Köszönöm a tanácsot, megfogadtam! Az eredmény ugyanaz! A vinyót töröltem, újra formáltam és telepítettem a WIN 7-et. Ez elvileg jogtiszta, céges lemez, amikor átálltak a WIN 8.1-re akkor kaptam meg. Miután ez sem segített, megpróbáltam eredeti Vistával, az is feltelepült rendesen, de WIN 7-re akartam frissíteni, azt viszont nem engedte. Akkor megint vinyó takarítás, formázás, és üres HDD-re angol nyelvű WIN 7. (ez mondjuk másolt lemez) és ugyanaz a jelenség. A telepítés befejezésekor kb 80%-nál újra indul a gép, megjelenik a windows logó aztán elsötétül a monitor. Még kb 2 percig villog a vinyó kontroll piros LED-je, aztán kihuny. A monitor sötét csak egy kisméretű fehét kurzor nyíl látható (igaz, az mozgatható is), de órákon át semmi! Tegnap egész éjjel így bekapcsolva hagytam, hátha…. De nem…. ?????

#6
Nyilvános

Bios reset megvolt? Olyan mintha a windows telepít egy drivert a kártyához és utána lenne gond. /Befejeződik a Win telepítés?/ Megpróbálnám újraindítani csökkentett módban és úgy megnézni mi történik. Illetve egy másik monitorral. Legvégső esetben egy másik kártyával tesztelni. Persze ha az összes csatlakozót átnézted a gépben. Videókártyának be van kötve a tápja?
Esetleg cserélj sata kábelt! Pár évesek néha nem jól érintkezhetnek.. És takarítsd meg a memóriamodul érintkezőit is.
Illetve még egy gondolat. Próbálj meg egy másik dvd romról telepíteni. Ha öreg akkor előfordul hogy dvd lemezt már nem jól olvas sima cd-t meg igen. Az XP meg gondolom sima cd lemezen van szemben a win7-tel.

#7
Nyilvános

So.
Nem egészen azt tetted, amit javasoltam. Izé, ne törölgess, ne formázz, csinálj mindent a telepítővel.
Mikor a telepítő kéri, hogy hová telepítsen (próbáld meg megoldani, hogy csak EGY eszköz legyen a gépben ilyenkor, amire telepíteni lehet), akkor választd ki, majd az alul megjelenő parancsok segítségével egyenként törölj minden partíciót (természetesen csak akkor, ha NINCS RAJTA fontos adat), egészen addig, míg üresnek mutatja. Ezek után NE partícionálj, ne formázz, csak jelöld neki az üres helyet, hogy oda telepítsen. Ennyi.
(Az a lemez, amin van bármilyen partíció – akár formázott, akár nem -, az NEM üres)

#8
Nyilvános

@zsiga68 : mivel az XP meg a Vista is települ rendesen, ezért gondolok egy összekuszált vinyóra, ami Win7-től kezdve zavart okozhat. Persze lehet más huncutság is, de én tutira egy garantáltan üres vinyóval kezdeném.

#9
Nyilvános

@KoLaMan
Kellene egy kisebb vinyó és arra telepíteni….

#10
Nyilvános

KoLaMan, Senkialfonz és mindenki! Úgy tűnik a probléma megoldódott. Alfonz tippje volt a tuti, valóban a vga körben kellett keresni a hibát. Egy Saphire videokártyám, van eddig nem volt vele gond, most is csupán annyi, hogy a foglalata tisztítása, és a vinnyó SATA kábelének cseréje után a telepítés sikerült. Hálásan köszönöm mindenkinek, hogy időt fordítottatok rám, köszönöm a segítséget. Jó éjszakát barátaim!

#11
Nyilvános

Bár a tipp az enyém volt de minden jó ha a vége jó 🙂

#12
Nyilvános

Sajnos ez egy olyan eset lett, amikor nem derül ki, hogy mitől javult meg.
Attól biztosan nem, hogy pucolgatta a VGA foglalatot, vagy SATA kábelt cserélt (ezzel persze nem senkialfonz, vagy zsiga68 tippjeit nem akarom kisebbíteni). Mert hogy vga foglalat, vagy SATA kábel hiba mellett az XP, meg a Vista felmegy, miközben Win7-től már semmi… Nem igazán hiszem.

#13
Nyilvános

Hát igen, erre szoktam mondani azt h érdekes egy eset.

#14
Nyilvános

senkialfonz! Hogy  cizelláljam a történetet, a tegnapi derűm ma reggel hamar borúba fordult, mert a gép bekapcsolása után a frissen telepített és előző este kipróbált (úja índított és frissített Win10) újra azt csinálta amiről már írtam. Végső elkeseredésemben a BIOS-t állítottam alaphelyzetbe, de semmi változás. Akkor eszembe jutott, hogy az alaplapi videokártyát próbálom, az mit csinál. Csakhogy a PEG-ről az OnBoard helyett véletlenül a Slot-ra lőttem és láss csodát, az alaplapi videokártyával  beindult. Akkor visszadugtam a monitor kábelt a Saphire-ba és az ugyanúgy rendben elindult. Valójában nem értem, mert a BIOS-ban legfeljebb a meghajtókat cseréltem fel akkor amikor telepíteni akartam (Flopy-t eleve kilőttem, Cd-Rom, Hdd, USB-FDD). A lényeg, hogy most rendben van, működik. Azért köszönöm a tippeket!

#15
Nyilvános

Előállhatott egy “illegális” felbontás, amit csak a videokártya “cserével” lehet orvosolni.

#16

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz