Win 8.1-ről Win10-re átállás problémák (winupdate és msdn iso)

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Üdv az Uraknak és Hölgyeknek!
 
HW:
alaplap: Gigabyte F2A88XM-DS2
proci: AMD A8-7650K
RAM: 8GB DDR3
VGA: APU-ban AMD R7, videokártya nincs a gépben, monitorhoz csatlakozás az alaplapi DVI-vel
monitor: LG 24″ LCD
audio: alaplapi Realtek hangchip
HDD: TOSHIBA DT01ACA200 2TB SATA3
 
SW:
jelenlegi: Windows 8.1 Pro 64bit, DW-ről származó MSDN ISO-ról telepítve, Toolkit-el aktiválva
cél: Windows 10 Pro (winupdate, illetve W10 Pro 64 bit MSDN ISO)
 
Többszöri próbálkozás után sem sikerült átállnom W10-re, részletezem mi történt eddig:

  • A megjelenés előtt felrakott+engedélyezett GWX-em volt, a megjelenés után 1-2 nappal be is ajánlotta, hogy feltenné, üsse kő, tedd, mondám én. Végigfutott a teljes folyamat, újraindulásokkal, ahogy kell, majd végeredményként egy működő W10 helyett egy “Nem sikerült a frissités, a Windows előző verziójának visszaállítása” üzenet mellett szépen visszamászott a W8.1-re.
  • Ezután DW-ről leszedett MSDN ISO-val megkísérelt telepítés végigment, indult a W10, öröm és bódottá. Driver-ek beállítása és a beajánlott windows update-k felrakása utáni újraindítás. Soha többé nem sikerült elérnem a W10-et, a betöltőkép után (kék win logo, pörgettyű) a lock screen helyett kikapcsolt monitort kaptam (stand-by módba került  a monitorom bemeneti jel hiánya miatt). Semmilyen módszer nem adott képet, kivéve a reset gomb. :S Hosszas próbálkozások árán sikerült visszaállnom a W8.1-re. Ekkor annyiban hagytam, gondoltam valami driver nyűg lehet (vga), majd megoldják 1-2 hét alatt AMD-ék és akkor majd én is W10 felhasználó lehetek.
  • Jópár hét elteltével a minap ismét megkiséreltem. GWX-el inditott telepítés, bár nem töröltem a rendszermeghajtóról a letöltési könyvtárakat de ismét hosszasan letöltögetett (gondoltam hurrá, akkor már itt is van valami frissités), telepítés elindul, végigmegy (elérte a 100%-t), végeredmény azonos, “Nem sikerült a frissités, visszaállitás blabla”
  • DW-s MSDN ISO telepítés, végigmegy, indul a W10, öröm és bódottá, majd lila+vörös köd -> monitor stand-by módban.
  • Visszaállítás 8.1-re.

 
Itt tartok most. Annyit infó tartozik még a dologhoz, hogy minden esetben gyári forrásból frissítettem a VGA driver-t a legfrisebb stabil verzióra, nem a windows-update driver macerálókáját használtam. (ez utóbbit egyébként a Windows 10: Szabaduljunk meg a nyomulós illesztőprogramoktól cikk alapján lőttem ki)
 
Minden tippet/ötletet szívesen fogadok, mert azon kevés idő alatt, amig működött a W10, elégedett voltam vele, tempósabb volt, mint a jelenlegi 8.1, s ilyet bevallom még nem tapasztaltam windows frissités után. 🙂 (mármint, hogy az új windows azonos hardware mellett érzékelhetően fürgébb lenne xD )
 
Előre is kösz,
Attys

3 válasz

Nyilvános

Szevasz!
Az AMD oldaláról telepített legfrissebb driver semmivel sem jobb, mint amit a Windows feltesz, sőt, lehet, hogy ugyan az! Nekem egy brazosom van. Például, ha az AMD automatikus programot indítom, azt írja, nincs driver a 10-eshez. Próbáld meg a bétát feltenni, az előző teljes törlése után.
Pl. ezzel , igaz ez mindent töröl (pl. usb, chipset, audio, minden ami amd)!
Majd visszateszi a Windows, kivéve a videókártyát, ha beállítottad. Ha így sem jó, tegyél fel egy régebbi meghajtót, 8.1-hez valót. Keress a neten. Minden próbálkozás előtt, teljes meghajtó program törlés! Feltéve, hogy ez a hiba. Nekem is problémám volt vele, igaz azért működött. Csak a videó lejátszás volt gond.
Üdv.

#1
Nyilvános

Kedves mercedes13!
 
Meghajtók verzióellenőrzése része volt az általam elkövetett dolgoknak, igez ezt nem irtam le, azért lehetett félreérthető. Természetesen, ha ugyanaz lett volna, nem forditok rá figyelmet, de nem ugyanaz volt, a winupdate által “hozott” videodriver egy jópár verzióval ezelőtti volt. Az automatikus dolgok (szinte) sosem jók, ha kézzel megnézed, ott vigyorog a windows 10 a menüben (amd.com), és adja is a 07/29-én kiadott stabil, illetve a 08/31-n kiadott beta csomagot. A béta felrakása jó ötlet lehet, a baj csak az, hogy egy kisérlet nagyjából 3-4 óra gépkieséssel jár, ha nem jön be. (W10 feltelepit, beállit, kisérlet, visszaáll W8.1-re, ha nem megy) Tehát az kizárt, hogy 2-3-4 kisérletet rálőjek, “hátha jó lesz” alapon. Igazából azt reméltem/remélem, hogy akad valaki, aki találkozott ezzel a problémával, és van rá megoldása is. Nem létkérdés az átállás, ha nem lesz tuti megoldás, akkor marad a 8.1, aztán ha frissül a W10 novemberben, vagy a stabil driver csomag AMD-éknél, akkor kap egy újabb próbát.

#2
Nyilvános

Értem, akkor várd meg, amig az amd-sek azt írják, hogy már jó a meghajtóprogram.

#3

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz