WIN010 Videolejátszási gond

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Üdv!
Van egy IBM R52 laptopom, WIN10 prof 32bites rendszerrel, 3-4 típusú driver ellenőrző program szerint is minden naprakész és tökéletes. Valamiért szaggatva, és hangkéséssel játssza le a filmeket,  fájltípustól és formátumtól függetlenül. Felraktam a Klite Megapackját, egy Vlc lejátszót, de mindig ugyanaz. Kockázódik a kép, csúszik a hang, némelyik lejátszóval le is fagy az egész.  Intel 900GM a videokártya típusa, IBM oldalon található frissítéseket telepítettem, Intel driver ellenőrző programját lefuttattam. Amúgy tökéletesen üzemel, de ez megőrjít. Légyszi segítsetek! Előre is köszönöm!

2 válasz

Nyilvános

Erre a gyenge (és a hardveresen gyorsított, dedikált enkóder egység nélküli GPU-val rendelkező) gépre én személy szerint, csak egy megoldást tudok: CoreAVC. Sajnos fizetős, de ez az egyetlen, ami képes lehet segíteni én szerintem. Ezzel együtt nem nehéz kiguglizni “okosított” verziót.
ITT egy, a tiédhez hasonló grafikus egységgel szerelt ősrégi netbook látható (tudod azok a picike laptop szerűségek 2008-ból a válság idejéből) ami fullHD-ben futtat mp4 kódolású filmet CoreAVC-vel (asszem 3.01 a legfrissebb verzió és van belőle “Pro” is)
EZ a video pedig NAGYON fontos, mert megmutatja hogy tudod működésre bírni/beállítani (De azért a video első felét is nézd meg szerintem a hali splitter pipa miatt!)
Remélem így megoldódik a problémád 🙂
 

#1
Nyilvános

Helló! Értem a kritikát, de maradjunk annyiban, hogy nekem van egy ilyen gépem IS, amit bedobhatok lendületből a kocsi csomagtartójába és nem lesz baja, ráadásul elfut rajta a win 10-is, amit sokan a drága gépükkel nem mondhatnak el. Kipróbáltam az ötleted, nem működik, ugyanazok a hibajelenségek maradtak. Videovezérlő illesztőprogramra lenne szükségem, mert azzal nem bírok egyedül, egyszerűen nem ismeri fel a win10. A gyártó által a laptophoz kiadott win10 frissítő csomagokat feltelepítettem. Amennyiben van még ötleted kérlek segíts! Köszi!

#2

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz