win10 lassan bootol

+1
+1
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Lenovo G585 laptopomba kicseréltem a HDD-t SSd-re felraktam rá a win10-et tiszta telepítés.Olyan problémám van a gép elkezd bootolni majd jó 1 perc szürke képernyő fogad és csak utánna áll fel a windows ,Mi okozhatja a problémát?

2 válasz

Nyilvános

Amennyiben a bioson túl jutunk és megtalálta az indítási pontot a lemezen (érzékeli a rendszert)  – ha ezt érted “butoláson”  – akkor az 1 perc valóban sok idő Mivel semmilyen konkrét információ nincsen amely a hibára utalna  , sorba kell venni mi jöhet számításba. Az első egy kérdés: hova került az ssd? (lehetséges a dvd helyére is). Gyalult , formázott volt-e? (esetleg maradvány a lemezen). Ha hdd helyén van és gyalult az ssd , akkor gyanakodhatunk a rendszerre (gondolom az ahci beáálítás megtörtént) – itt lehet maga 10 , vagy valamelyik driver is a ludas. Ne zárjuk ki magát az ssd-t sem. Indulásnak mindenképpen egy másik rendszert javaslok , nézzük meg úgy mi a jelenség.

#1
Nyilvános

Köszönöm szépen a gyors válaszod .Az ssd a winchester helyére került .megformáztam a telepítés elött .Megpróbálok egy win7-et felrakni ha azzal nem akad akkor valószinü a Lenovo ez a tipusa eggyelőrenem kezeli a win 10-et,a bios-ban ahci beállítva .

#2

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz