Win7 pro OEM-kulcsot vásároltam, később Win10-re váltanék.

+1
0
-1
Megoldott
Nyilvános

Sziasztok!

OEM-kulcsot vásároltam (persze akkor jöttem rá mikor a hivatalos microsoft oldalról próbáltam letölteni a Windows 7-et majd írta hoppácska OEM kulcscal ilyet nem tudsz) igazából nem zavar most még, mert elég olcsó volt és a telefonos aktiválással be is aktiváltam minden oké.
Na most eddig Win10 insidert használtam csak elegem lett belőle akkor vettem meg a Win7-et, hogy később Win10re ingyen tudjak váltani. Már fel is ajámlotta a frissítést, de van időm Júli 29-ig még várni vele. 


KÉRDÉS:

Ha Windows 7 OEM ről Windows 10-re váltok ebből kifolyólag gondolom az is OEM-lesz ha megtartja a licenszem. Mikortól nem tudnám használni a későbbiekben ezt a windows-t? olvastam , hogy az alaplap cserével elszáll a dolog. na most mi a helyzet ha én +RAM-ot tennék a gépbe illetve, videókártyát cserélnék? Asus Maximus VII Ranger alaplapom van i7 4790k-val szóval ezeket nem tervezem cserélni egy jódarabig.

Köszönöm előre is a segítséget és elnézést, hogy hosszú lett.

4 válasz

+1
+1
-1
Nyilvános

Ha egyszer már frissítettél win10-re, és az aktiválódott, akkor később már kulcs nélkül telepítve is aktivált lesz. De egy ideje már a régi Win7-Win8 kulcsokat is elfogadja a win10 tiszta telepítéskor (na persze ha pl. pro-t akarsz feltenni, akkor pro kulcs kell).
Tapasztalatom szerint pedig csak az alaplapcsere miatt fog morogni.

#
+1
+1
-1
Nyilvános

A frissített win10 egyszeri példány lesz, ami azt jelenti, hogy a frissítés során beregisztrálja a meglévő rendszer összetevői által kikalkulált kulcsot, mint érvényes licence. Ez alapján a kulcs alapján akármennyiszer újrarakhatod ezt a gépet. Ha fő összetevőt változtatsz, akkor elméletben már nem működne a dolog. Tudtommal a RAM és a VGA nem tartozik ezen összetevők közé. Ha mégsem, így lenne, akkor még mindig újratelepítheted az eredeti win7 rendszert, és frissíthetsz 10-re az új konfiggal.

#1
Nyilvános

de, ha már egyszer frissítek Win10-re akkor még visszaléphetek később Win7re viszont július után már nem lehet ingyen frissiteni felfelé. Tehát ha felfrissítem egyszer Win10re és kimásolom azt a licenszet akkor később tudok majd egyből Win10-et telepíteni azzal a kulccsal? vagy minden esetben ismét vissza kell mennem Win7-re és felfrissíteni?

#2
Nyilvános

Igen, szerencsére Pro-m van. Az nagyon jó masszív kis alaplap remélem sokáig bírja majd. Köszönöm a választ mindkettőtöknek! 🙂

#3

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz