Windows 10 akadozás/fagyás egy pillanatra

+1
0
-1
Megoldatlan
Nyilvános

Sziasztok!
Némi segítséget szeretnék kérni, Windows 10-et használok home és pro verziót is próbáltam, előtte 8.1-et használtam hiba nélkül… A gondom a következő:
Időnként a hang, kép szóval az egész rendszer egy félmásodpercre megfagy/megakad… Mi okozhat ilyen gondot? Volt, hogy emiatt visszatettem a 8.1-et hónapokra és semmi gond nem volt… most ismét használom a 10et azonban szűz windowsnál is pár nap után ismét megfigyeltem ezt a jelenséget…néha óránként, néha 20percenként jön elő….
Találkozott valaki hasonlóval?
Lenovo G570 laptopról van szó.

12 válasz

Nyilvános

Nekem akkor csinált ilyet, mikor a merevlemezen meggyengült szektorok lettek. Ilyenkor kerülgette ezeket a szektorokat a fej és akár fél vagy egyperces “fagyásokat” produkált. HDD Sentinel-lel vizsgáld át.

#1
Nyilvános

@spejbl : A kérdezőnél fél MÁSODPERCES kihagyások vannak, nem félperces, és Win8 alatt jól ment (tehát nem HDD). A többi stimmel.
@BEATJOY : Gyaníthatóan valamelyik driver (chipset, video, hang) okozza a jelenséget – sajnos a Lenovo támogatása nem terjed ki a Win10-re ennél a gépnél. Lehet próbálkozni/kisérletezni driverekkel, akár sikerülhet is. Vagy maradsz a Win8-nál.

#2
Nyilvános

Köszi, vizsgáltam egyébként Sentinelel, de 100%os minden… Hangot kizárnám, mert használok egy külső “studio hangkártyát” is (focusrite 2i2) és ennél is fennáll a hiba, nem csak ha a beépítettet használom… Próbáltam driverboosterral is felfrissiteni minden drivert, hátha…de az sem hozott átütő sikert….

#3
Nyilvános

@KoLaMan Esetleg tudnál ajánlani valami driverkereső programot, amivel próbálkozhatnék? Vagy kár időt pazarolni erre? törődjek bele, vagy álljak vissza 8.1re!?

#4
Nyilvános

A gépet nem ismerem. Windows 10 allítólag megtalálja a megfelelő drivert és működik.
Itt a második hozzászólás:
https://www.tenforums.com/drivers-hardware/27517-lenovo-g500-driver-support.html

#5
Nyilvános

Ezen az oldalon is volt már, hogy valaki sikerrel keresett, és talált divert. Szerintem sok vacakolás, kétes siker.Én a helyedben maradnék a win8-nál.
(érdekes azért, viszonylag új géppel a tulaj ragaszkodik a Win7-hez – nincs driver. A másik tulaj meg régi géphez Win10-et szeretne – nincs driver. Rosszul vannak a javak elosztva , na…)

#6
Nyilvános

Ha nem megfelően működik a Win10 az igyekezeted ellenére akkor vissza kell tenni azt az oprendszert amivel jól ment. Szerintem ennyire egyszerű az egész.

#7
Nyilvános

Próbáld meg a Slimdriverst,de az is lehet,hogy a te géped nem alkalmas a Win10-re.

#8
Nyilvános

Hát, ha ez kb a te géped, akkor ezen igencsak futnia kéne a 10-esnek:

 • 15.6-inch 720p (1366×768) HD glare with LED backlighting
 • Windows 7 Home Premium 64-bit
 • Intel Core i5-2410M dual-core processor
 • Intel HD Graphics 3000
 • 4GB 1333MHz DDR3 dual-channel RAM (2x2GB)
 • 500GB 5400rpm Western Digital hard drive (WD5000BPVT)
 • Atheros AR9285 802.11n wireless LAN card
 • DVD-multi burner
 • Bluetooth 2.1
 • 6-cell Li-ion battery (10.8V, 48Wh)
 • Weight: 5.73 lbs
 • Dimensions: 14.8? (L) x 9.8? (W) x 0.7~1.4? (H)
  amúgy wifi driver is képes ilyen tüneteket produkálni.
  Kamu, hogy minden driverből a legújabb kell. Inkább mindenből a legmegfelelőbb.
#9
Nyilvános

@Merlyn : Egy dolog a minimális hardware környezet, és egy teljesen más dolog a Win10 támogatása driver szinten. Itt az utóbbiról van szó. Márpedig a Lenovo ehhez a géphez nem ad Win10 támogatást (ergo, nics hivatalos natív driver).

#10
Nyilvános

Pontosan. Egy gép hardver lehet több mint elég a win10-hez, a gyártó mégis azt írja a honlapján, hogy nem tesztelt, vagy nem támogatott.

#11
Nyilvános

Esetleg még megpróbálhatja összeszedni a drivereket kézzel az eszközök / wifi tip, videókártya tip stb/  gyártóinak honlapjáról.

#12

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz