Windows 10 automatikus javítási hiba megoldása?

+1
0
-1
Újranyitás
Nyilvános

Tegnap frissítettem laptopomat win 7-ről 10-re. Ma reggel ahogy bekapcsoltam egyszer csak lefagyott és nem hozta be még a feladatkezelőt sem, ezért kikapcsoltam. Utána be akartam kapcsolni és behozta az automatikus javítást. Ez a szöveg áll alatta: “nem megfelelően indult el a számítógép. Az újraindítási lehetőséggel indítsa újra a gépet:ez néha elegendő a probléma megoldásához. A speciális lehetőségekkel más javítási módszereket is kipróbálhat.” Ezalatt két gomb: Újraindítás ; Speciális lehetőségek. Spec.lehetőségeken belül: folytatás, hibaelhárítás, számítógép kikapcsolása. Ha újraindítom, ugyanezt behozza. Ha folytatom, szintén. A hibaelhárításon belül, ha alaphelyzetbe akarom állítani, hibát ír ki. Rendszer-visszaállítást, rendszerkép helyreállítását nem engedi. Indítási javítás visszadob ide. A parancssorhoz nem lehet beírni valamit, amivel megoldódna a probléma? Esetleg más megoldás? 

10 válasz

Nyilvános
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Ezt parancsot próbáld ki!

Ha más sem tud rá megoldást akkor egy boot lemezről (pl ubuntu linux) ki kell menteni az adatokat és újra kell telepíteni a gépet.

#
Nyilvános

Köszönöm a választ, de sajnos ez a parancs sem járt sikerrel.:(

 

#1
Nyilvános

Meg lehet próbálni egy javítással oly módon h csinálsz egy valamilyen telepítő eszközt (lemez, usb) – elindítod a telepitést és még az elején a javítást választod. Nincsen sok remény arra h sikerülni fog , de egy próbát megér. Aztán már csak a tiszta felrakás marad. Adatmentés ha szükséges!!

#2
Nyilvános

Természetesen win 10 telepítőt kell létrehozni.

#3
Nyilvános

Halkan felhívnám a figyelmet valamire.
Egy laptop lett frissítve win7-ről Win10-re (nem tudni a laptop korát, de a Win7 miatt vélhetően nem mai darab, tehát eleve rizikós).
Azután lefagy.
Nem azt kéne vehemensen kutatni, hogy a javítás miért nem megy, hanem azt, hogy miért fagyott le? (Alighanem ugyanazért, amiért a javítás sem megy.)

#4
Nyilvános

Nem vagyok egy nagy informatikai zseni.  A laptop valóban nem mai darab

#5
Nyilvános

A laptop alján van egy gyári matrica – általában fekete – ott találod a gép pontos nevét (pl.: toshiba L750-1n0). Ebből megtudjuk a laptopod tulajdonságait.
Egy esetben már találkoztam ilyennel, hogy win7-ről való frissítés után nem indult el a win10. Újra telepítettem a win7-et és másodikra fennakadás nélkül sikerült a frissítés win10-re.
Nincs a közeledben valaki aki megtudná csinálni az adatmentést, az újra telepítést és a frissítést?

#6
Nyilvános

Acer Aspire 5738

#7
Nyilvános

Ha rám hallgatsz, tedd vissza a Win7-est, és ne erőltesd a Win10-et. Az Acer erre a gépre max a Win7-et támogatja.
Tudom, az Ms erőlteti. Sajnos az Ms marketingeseinek elgurult a gyógyszere (vagy ellenkezőleg, túl sokat szednek), ennek megfelelően kell kezelni minden megnyilatkozásukat.

#8
Nyilvános

Olyan érdekes, egy 10 éves (fos)toshibára kényelmesen felment a win10 minden baj nélkül.

#9

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz