Windows 10 frissítés után WIFI-kapcsolódási problémák

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok!
 
A következő probléma lépett fel a munkahelyi gépemnél:
Egy adware-fertőzés miatt teljesen újra kellett telepíteni, így win8-ról win10-re váltottam. A munkahelyemen négy wifi router van. Ebből három az eddig szokásos csatlakozási kulcs megadása után azonnal használható volt, de a negyedik, a legfontosabb, mivel mellette dolgozom, a váltás óta nem a csatlakozási jelszót, hanem felhasználónevet és jelszót kér. Felhasználónév nincs hozzárendelve elvileg, a többi gépnél nem kéri. A rendszergazda javaslata: frissítsek és frissítsek, majd eltűnik egyszer! Hát én két hete naponta frissítek, a helyzet változatlan. És kényelmetlen. Mibe kellene belemásznom, átállítanom vagy bármi, hogy újra normálisan használhassam a gépemet? A segítségeteket előre is megköszönöm!

7 válasz

Nyilvános

Ez nem a Te feladatod hanem a rendszergazdáé. Nem sok mindent tudsz tenni , hiszen a router a főnök ő szabja meg a belépéshez szükséges adatokat. Tudtommal olyan nincsen h csak egy gépre kéri mindkettőt.
Bele kell menni a router menüjébe ( össze kell kötni egy géppel kábellel) –  és megnézni az szükséges adatokat.
Amennyiben nem éred el a többi készüléket akkor nincsen más megoldás arra h  tudjad használni. 
 

#1
Nyilvános

Megpróbálok akkor a routerbe belemászni. De igen, a többi laptopnál elég a hálózati biztonsági kulcs megadása, csak engem szívat.

#2
Nyilvános

Ellenőrizd a wifi driverét. Ha lehet ne a windows-ét hanem a kártya gyártójáét tedd fel. Esetleg még a router titkosítása lehet gond. Ideiglenesen ki kell kapcsolni. Nézd meg nincs-e fix ip-n a laptop wifije.Más eszköz csatlakozik ehhez a routerhez,illetve a laptop másik routerhez?
A rendszergazdának meg ejnye..

#3
Nyilvános

Köszönöm a tanácsokat 🙂 A laptop a többi routerhez gond nélkül csatlakozik, a többi laptop meg ehhez a routerhez gond nélkül. Bár azok nem lettek újratelepítve.  Hétfőn nekiállok és megpróbálom a gazda segítségével rendbetenni, lehet, hogy a titkosítás kikapcsolása lesz a megoldás.

#4
Nyilvános

Nincs mit 😀 Diplomatikusan fogalmaztam. De valami “svingli” lehet a ott Nálatok 🙂

#5
Nyilvános

Hagyd békén a routert. Te magad is írod, hogy a többiek simán csatlakoznak hozzá, vélhetően nincs annak semmi baja – míg hozzá nem piszkál valaki.
Osztom Zsiga68 véleményét: ejnye a rendszergazdának – csak nem ő telepítette a win10-et?
Amúgy meg ha felhasználónevet ÉS jelszót kér, akkor nem is a wifihez kapcsolódna, hanem egy – talán az ahhoz a router-hez tartozó – másik géphez/kiszolgálóhoz. Wifi hálózathoz való kapcsolódáskor nincs felhasználónév.
Sok minden okozhatja, látni kéne, átnézni sok mindent – a rendszergazdákat ezért tartják (és fizetik).

#6
Nyilvános

Azt már tényleg megette a fene ,  ha hagyja az “illetékes” h a dolgozó a templom tetején lévő eszközhöz csatlakozzon. De gondolom azért csak ránézett , hiszen a routernek neve van. Nem kell azon semmit piszkálni , megnéni a beállításokat és kész. Utána jöhet a rendszer ,de felőlem előtte is 😀

#7

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz