Windows 10 indítási probléma. HELP! HELP!

+1
+1
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok!
Nekem a következő problémám van ami az idegeimre megy!
Winyo csere után telepítettem a win 7-et, aktiváltam, majd frissítettem win 10-re. Az első üzemszerű kikapcsolás óta áll fent a probléma, ami a következő:
Amikor bekapcsolom a gépem, betölt látszólag minden, de a startmenüből semmit nem lehet indítani, sőt még a startmenü is nyitva marad program indítást követően. Ilyenkor csak az segít, hogy a főkapcsolóval megszakítom az áramot és kikapcsolom az egészet. 10-15 másodperc elteltével ismét bekapcsolom a gépet. Betölt és ilyenkor már minden működik. Ezért arra szoktam rá, hogy esténként kikapcsolás helyett alvó állapotba teszem a gépem. Ez így csodásan működik is kb. 4 napig, majd ismét leáll a startmenü indító ikonjai. Vagyis, fut a Windows, csak a startmenü nem működik, még a főkapcsoló/leállításra sem reagál. És minden kezdődik az elejétől. Kényszer kikapcs, indít és jó. Viszont ha rendesen állítom le, csak a dupla indítás segít.
Erre létezik megoldás?
A választ előre is köszönöm!
 

19 válasz

+1
+1
-1
Nyilvános

Az 1-2 évet úgy értettem, hogy addigra lesz olcsó, és jó alternatíva, mert amúgy kívánom gépednek (és Neked is) a hosszú megbízható működést. 🙂
Nyugodtan kapcsolgasd, csak ügyelj rá, hogy áramtalanítás előtt mindig legyen minden mentve (esetleg az áram “kiszaggatása” előtt altasd el a rendszert).
Egyszerű amúgy az anomáliák sokasága: a hihetetlenül sokféle alkatrész, hihetetlenül sokféle gyártótól – és elsősorban a laptopokról van szó. Például egy Acer Aspire egy adott típusa két-háromféle gyártótól származó AZONOS funkciójú alkatrész közül tartalmazza az EGYIKET. Ami lehet a hálózat, a wifi, a bluetooth, a tapipad, a webkamera… hadd ne folytassam. Szóval mondjuk kapok egy ilyen gépet és telepíteni kéne a Win10-et, ami nincs támogatva (értsd, nincsenek hivatalos driverek). Már az nem semmi feladat, hogy pontosan megtudjam mégis mely gyártók kütyüjei vannak épp az adott gépben. Aztán jöhet a driverek keresése próbálgatása (mert ne legyenek kétségeid, a hibát, amit tapasztalsz, egy nem megfelelő driver okozza). Kínlódás na… Tudom, csináltam már. Volt hogy sikerült, volt, hogy nem.
Jah, és ez csak EGYETLEN gyártó, EGYETLEN típusú laptopja volt… Talán most már jobban megérted.

#
+1
+1
-1
Nyilvános

Én újrahúznám másik telepítőkészlettel.

#1
Nyilvános

Lehetséges, hogy ez lenne a megoldás, de mivel jogtiszta a win7 és a gyári ingyenes frissítővel telepítettem, így nem rendelkezem semmilyen win 10 telepítőkészlettel.
Nyilván biztosan találnék tört win 10 telepítőt, de ha a jogtiszta telepítés nem működik, mi várható egy tört verziótól?…..

#2
Nyilvános

Nyugodtan rakd újra. Telepítés és működés szempontjából nincsen olyan h valódi és tört állomány (iso). Elképzelhető h a fríssítés miatt állt elő a jelenség. Az igazi a tiszta telepités gyalult lemezre. Az aktiválás automatikusan megtörténik. Ha mégsem változna semmi (nagyon kicsi a lehetősége) – akkor máshol kell keresgélni (talán hardver)

#3
Nyilvános

http://dirtywindows.hu/2016/05/29/windows-office-iso-downloader/

#4
Nyilvános

Köszönöm a segítséget, már kúszik lefelé a telepítő.
Azért a biztonság kedvéért, tudnál ajánlani jól működő törést (acktivátort) is hozzá? Felkészülve az estleges komplikációkra? 🙂

#5
Nyilvános

Tényleg nincsen szükség rá. 🙂 Ha végképpen nem megy, azaz nem lesz aktív, Win7-el vagy 8-al érdemes újrakezdeni.

#6
Nyilvános

Hát…. azért nem annyira egyértelmű, hogy jogtiszta lesz a Windows egy tiszta telepítést követően.
Ugye nekem jogtiszta 7-est frissített így a 10-em is az lett (ahogy az elején írtam)!
Most “tisztán” telepítettem és vadászhatok hozzá törést! Az ismételt 7, majd update 10-re, nem hiszem, hogy megoldás, mert az egészet így kezdtem!

#7
Nyilvános

Utána néztem, az a gond, hogy nekem a win 10 home frissült, most meg a professionalt telepítettem és ebben az esetben nem aktiválódik!
Na azért köszönöm a segítséget, pláne ha a fent leírt gond megszűnik. Ami egy kicsit elkeserít, hogy telepíthetek most 3 db. Windowst! 🙁

#8
Nyilvános

Szóval, HELP! HELP!
Tegnap feltelepítettem a win 10-et, ahogy kell! Jogtiszta win 7, majd win 10. aktiválódást követően, tiszta telepítéssel ismét jött a win 10.
Aktiválva van, ment rendesen! Hajnalban a “főkapcsoló / Leállítás” lehetőséggel kapcsoltam ki a gépet. Ma délelőtt bekapcsolom, és lőn csoda, ismét nem mükszik! VIDEÓ: https://youtu.be/YkVxDBSvjP0
Kiszaggatom az áramot a gépből, 10 másodperc és minden megy! VIDEÓ: https://youtu.be/QF6DdBmnb0A
Lehet, hogy hardveres probléma, de akkor miért csak a win 10-nél jelentkezik, a 7-nél meg nem? Mert ugye amikor kész volt a win 7, kikapcsoltam, 10 perc múlva bekapcsoltam és minden ment rendesen. Ezenkívül win 7 alatt soha nem csinált ilyet.
A gépem egyébként (tudom, régi vacak) MSI GX 720-as 64 bit-es op rendszerrel.

#9
Nyilvános

Megnéztem a gyártó oldalát csak 32 bites rendszerekhez van driver és a 7 zárja sort. Fel lehet ugyan bővíteni 4 gigára (a 64 csak akkor van értelme , 2 Gigánál elég a 32 bit) – de ehhez már elfelejtettek programot írni (!?) de biztosan lehet azért találni pl. itt is : http://www.driverscape.com/manufacturers/msi/laptops-desktops/gx720/5885
Azt javaslom h egy újrázás után ne tegyél fel semmit csak amit a 10 felpakol és így nézd meg mi a jelenség. Értelemszerűen ha csak 2 GB  ramod van akkor 32 bites rendszerrel próbálkozzál. Talán még rá lehet nézni az eszközkezelőre is hátha hiányol valamit

#10
Nyilvános

Tudom, nem vagy kint a vízből azzal amit írok, de az a véleményem, hogy egy laptopnál, ahol Win7 32 bit az utolsó támogatás, maradj meg a Win7 mellett. A tiednél sokkal újabb, de win10-et már nem támogató gépek esetében is számos gond adódik.
Értem persze, hogy szeretnéd az újabbat használni, pláne, hogy ingyen frissíthetsz, de még ha van is megoldás a problémádra – és nem adódik mellette más -, akkor sem biztos, hogy megéri a vesződést. Szerintem kár erőltetni, maradj a bevált, támogatott rendszernél.

#11
Nyilvános

Értem és valószínű, hogy igazatok van, csak az enyém gyárilag 4 GB rammal jött ki. dual cor-os proci stb.
Gyárilag is 64 bites win 7 volt rajta.
Csak azokkal a driverekkel, amit a win 10 felrak ugyan az volt az eredmény, mint diver frissítés után, ami ez lett: https://youtu.be/sBCrU83WqKc
Miután a win 7 támogatása is megszűnt vagy meg fog szűnni, ezért szenvedek a 10-el.

#12
Nyilvános

Nos, a Windows 7-hez 2020-ig még érkeznek ingyenes biztonsági frissítések. 
Igaz, új szervízcsomagot, vagy funkcionális  fejlesztéseket nem kap már, telefonos támogatása is megszűnt, de arra az 1-2 évre, amíg még használod a régi géped – megfelel.

#13
Nyilvános

Nálam: Skype fut, lerakva tálcára, minden jó, működik. Be akarom zárni, Skype tálcaikon nem reagál. Ha rákattintok a startmenü ikonra, és jó, akkor utána Skype bezárható. Ha startmenü ikon nem reagál, akkor jobb egérrel kattintok rá, a gép így leállítható. Ha ilyenkor újraindítom, utána minden jó.
Driver nem lehet, mert akár hetekig nem jön elő a hiba. Csak akkor csinálja, ha Skype fut, és lerakva tálcára, hosszabb ideig nem piszkálom. Lehet, ez véletlen?
De érdekes. 🙂

#14
Nyilvános

@KoLaMan  Megértem én, hogy 2 év és kuka a gépem. Ez csak azért érint érzékenyen, mert amire én használom (nem csak netezésre), teljesen megfelel, vagy még többet is tud, mint kéne. Szóval nem szándékoztam a közeljövőben megválni tőle. Azt meg végkép nem hiszem el, hogy ez akkora megoldhatatlan hiba, hogy gépet kéne cserélni miatta………

#15
Nyilvános

Ki mondta, hogy cserélj gépet? Csak azt javasoltam, hogy maradj a Win7-nél.
Az pedig, hogy mekkora az a probléma, csak akkor derül ki, ha valaki nekiáll, és rászánja az idejét a megoldására. Ami vagy sikerül, vagy nem. Vagy sikerül pár óra kutakodás után (ilyen-olyan driverek, stb.), vagy napok próbálgatása után. Vagy nem sikerül sehogy. Erre írtam, hogy nem biztos, hogy megéri a vesződést.
Ha tudnánk biztos tippet, már megírtuk volna. Elég sokféle anomália jelentkezik Win10-re átállás után a nem támogatott gépeknél, főleg laptopoknál (amit Te írsz, azzal sem vagy egyedül; másnak a DVD olvasója nem működik, vagy alvásból nem ébred a gép – és még sokféle más).
A Te géped, Te döntesz, hogy szenvedsz-e vele.
Node az, hogy szerinted “…végkép nem hiszem el, hogy ez akkora megoldhatatlan hiba…”, nem fog minket jobban motiválni. Sőt…

#16
Nyilvános

 KoLaMan   “de arra az 1-2 évre, amíg még használod a régi géped – megfelel.” Elnézésed kérem, ha egy korábbi hozzászólásodból idézett szövegrészt úgy értelmeztem, hogy 2 év és kuka a gép. Tudom, hogy eljárt felette az idő, de én sem vagyok már mai darab…….
Megértettem, ez egy anomália és senki nem fogja az idejét ezzel tölteni. Rendben! Akkor viszont arra kaphatnék választ, hogy ha a táp megszakításával kapcsolom ki a gépet kb. heti 3-4 alkalommal, kárt tesz benne, vagy egy időnkénti telepítéssel el lehet lenni vele?

#17
Nyilvános

Köszönöm a választ! Akkor szerkesztek rá majd 1 “főkapcsolót” amíg nem tudok másik MSI-t venni. 😀
 

#18

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz