Windows 10 Internet problémák !!

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Hello. Lenne egy problémám. Windows 10 pro X86, használok. Nekem a következő igen gyakori probléma szokott fel merülni. Az internet használat közben, egyszerűen megszakad az össze köttetés. A gép és a net között.
Következők jelentkeznek.
Ha több oldalt nyitok meg, akkor kiírja, hogy nincs internet kapcsolat. De az előzőeknél tudok lépkedni. Ezt mondjuk, azért van, nyilván mert betöltötte. Viszont új lap megnyitásnál, ez az üzenet fogad, nincs internet kapcsolat. Az internet kezelőnél pedig azt írja, hogy aktív a kapcsolat. Ez a hiba sokszor és érdekesen jelentkezik. Pl: Ha megnyitok egy honlapot, akkor nincs net, de ha áruházat nyitom, meg akkor van, néha viszont fordítva történik. Ha mondjuk, töltök, le valamit akkor szintén ez történik, a kapcsolat megszűnik, de töltés folytatódik. Vagy ha feltöltök, valamit megszakad a kapcsolat. Miközben a rendszer aktívnak látja a jelet. De elő fordult már olyan is, ha beakartam másolni egy szöveget vagy linket egyszerűen nem másolta be. Feltúrtam az internet beálltásokat, minden oké. Használtam, segéd programot az sem segített.  A hiba egyetlen megoldása az, ha kikapcsolom a Routert, és újra bekapcsolom, és ez gyakran megismétlődik egy nap.
Van esetleg valami tipp, ötlet, mi okozza, mi lehet a hiba, mi a megoldás??  
Xp, Vistán, Windows 7 nem tapasztaltam ilyen hibát soha.

4 válasz

Nyilvános

Első körben próbáld meg mindenképp router nélkül használni direkt kapcsolattal lehet,hogy a router haldoklik,v.frissíteni kell a firmware-t .
Utána tovább lehet lépni.

#1
Nyilvános

Ez nálam is előforduló hibavolt sajna.
Én is Windows 10 pro X86-ot használok.
Probléma sajnos böngésző független.  Javult a helyzet valamelyest a QOS csomagütemező kikapcsolásával , ritkább volt  a ” megszakadás “.
Driver csere megoldotta a dolgot nálam. Egy régebbi verziót használok jelenleg.
Nincs rá garancia de 1 próbát megér.

#2
Nyilvános

Szerintem nem a Router haldoklik, mert időnként nálam is csinálja, és nem a Routerre van kapcsolva a kábel. Nálam bekapcsolás után rendesen van internet, és egy rövid idő után amikor!!!! a Thundrbird-öt elindítom, kék lesz a Skype, és a Thunderbird sem csatlakozik…. Egy-két perc alatt megjavul, és utána már OK, előbb a Thunderbird, majd utána fél- egy perccel a Skype.
Ami még érdekes, és nem tudom az okát, hogy talán nem minden Internet szakad meg ilyenkor, mert a böngésző megy! A Thubderbird hamarább csatlakozik újból, és jóval később csatlakozik fel ismét a Skype.
Az is lehet, hogy nálam más a hiba, de eddig nem csinálta.

#3
Nyilvános

Azt mondja a hiba javító szolgáltatás, hogy a DNS kiszolgáló nem válaszol. Van akkor mikor elmegy a NET. 

 

#4

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz