Windows 10 jelszó visszaállítás

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Üdvözletem urak!

Nemrég elhunyt egy kedves rokonom, aki távol élt tőlünk és a jelszóval védett Windows 10-es laptopjába szeretnénk belépni. Az adatokat elérem ha a HDD-t küldő eszközhöz csatlakoztatom, viszont az igazán nagy értéket az utolsó levlei jelentenék, Google-Facebook tekintetében. Tudom sokatokban felmerülhet ennek a történetnek az eredetisége, de kérlek titeket most ne kelljen ezt feszegetnem. MS fiókkal használta a gépet, és mivel a MS jelszavát sem tudjuk, ezért nem tudunk új jelszót eredméynesen igényelni.

Mi a ma ismert legjobb módszer arra, hogy ismét be tudjunk lépni a Win-be?

Köszönöm segítségetek!

6 válasz

Nyilvános

Nem feszegetem az eredetiséget, ellenben elvből határozottan elzárkózom az ilyesmitől. Ilyesmit csak magának a (igazolt) tulajnak csinálok, annak sem szívesen. Meglehet, nem véletlen volt jelszó beállítva, és hiába lépsz be a windowsba, mert a levelező fiókja vélhetően újabb jelszót kér majd.
Ha csak a levelek kellenek, halotti, és rokoni igazolás, bírói engedély mellett megszerezhetők (igen, még a google esetében is tudtommal).

#1
Nyilvános

Hát részvétem. Remélem ez segit. Tölsd le csomagold ki klikelj rá és megmutatja a tárold jelszavakat.
A Chrome böngészőnkben tárolt felhasználói neveket és jelszavakat mutatja meg ez az alkalmazás.
Link: https://drive.google.com/file/d/0B2mMp7XuPjaFWEZFaXNPaVBsV2M/view?usp=sharing

#2
Nyilvános

#D. Jenco: Ha nem tud belépni a win-be, nem sokat ér.
És gondold meg, mit mondanék én akkor, ha valakinek a hozzáféréseit akarnám megszerezni, és ehhez kérek tippeket… Igen, ilyesmit találnék ki, ami a nyitó postban is van, Amivel nem állítom persze, hogy a topicgazda nem mond igazat – de hinni neki sincs semmi okom.
Országonként, és cégenként eltérő, hogy miként kezelik egy elhunyt személyes adatait, de egy dologban megegyeznek: az elhunytnak is vannak még személyes jogai. (A Facebook pl. – tudtommal – haláleset esetében sem ad ki seemit, csak töröl).
Talán meglepő a vehemenciám, de a személyes hozzáférések adatainak ellopása valakitől (és az azzal való esetleges visszaélés) a szememben az egyik legkomiszabb bűn.

#3
Nyilvános

Köszönöm az eddigi véleményket, mindőtök álláspontjával egyetértek a ti szemszögetekből (valószínűleg én még a véleményem sem írtam volna le). Sajnos a MS és a FB is bő hetek-hónapok után tudja átadni (maximálisan érthető indokok miatt) ezeket az információkat. Ezért is kértem a segítségetek, hogy meg lehessen gyorsítani ezt a folyamatot. Amennyiben természetesen nem, akkor várunk tovább.

#4
Nyilvános

Nem értettél meg. Az Ms, vagy pláne a Facebook SOHA nem fog hozzáférést adni a fiókokhoz. Mint írtam is, egy halottnak is vannak jogai.
https://hu-hu.facebook.com/help/103897939701143?helpref=uf_permalink

#5
Nyilvános

Összefoglalva, a fiókkezelők elérhetővé tehetik egy hagyaték kezelő számára az ehunyt megjelent írásait, a profil adatait (és nem hetek-hónapok után, hanem azonnal – már persze ha igazolt a haláleset, és a hagyaték kezelő kezelő személye…), nem engedik meg azonban, hogy bárki (a hagyaték kezelésével megbízott személy sem), bejelentkezzen az elhunyt nevében, vagy hozzáférjen annak személyes üzeneteihez.
És ez így van jól.

#6

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz