Windows 10 törlése , win 7 telepítése…..

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok ! 
Lenne egy haveromnak egy pentium 4-es gépe 1GB-os Rammal . Erre a gépre telepített az XP-helyett egy win 10-est . Az amúgy is lassú gép így még lassabb lett . A kérdésem a következő lenne : Ha szeretnék rá egy 32 bites win7 home-t felrakni , van valami fortélya ,hogy hogy kell eljutni a HDD formattálásáig ?
A válaszokat előre is köszönöm ! Üdv : nduro 

6 válasz

Nyilvános
Profile photo of Nameless Staff 2016/01/11

Erre a gépre felesleges Windows-t erőltetni. Windows 7 se fog jobban futni mint a 10, látszólag lehet de két hét után használhatatlan lesz. Sőt ahogy egy böngésző felkerül vége a dalnak. Én konkrétan leszedném A Linux Mint Mate kiadását és azzal használnám tovább a gépet.
 
Windows-t telepíteni nem nagy mutatvány. Pendrive-ra vagy DVD-re ki kell írni a telepítőt majd be kell róla bootolni. Ez minden gépnél más és más, ha szerencséd van automatikusan indul ha a DVD benne van a meghajtóba. Utána meg csak olvasni kell és követni a lépéseket.

#1
Nyilvános

Itt az útmutató a telepítéshez : http://dirtywindows.hu/2013/12/16/windows-7-telepitese-lepesrol-lepesre/
Arra a gépre, vagy egy Starter-t, : http://dirtywindows.hu/discussion/topic/microsoft-windows-7-starter-32bit-hun-2014-05-09-slay3r/
vagy a harcos féle Windows 7 Home Premium gyenge gépekre optimalizálva : http://dirtywindows.hu/discussion/topic/windows-7-home-premium-gyenge-gepekre-optimalizalva/
rendszert javaslok.
Szerinten vágj bele a telepítésbe, gyakorlásnak, tanulásnak mindenképpen jó lesz. Na meg persze, a sikerélmény, ha elkészültél vele !

#2
Nyilvános

Mondjuk, ha a 10-es simán felment a gépre (a processzor támogatás miatt), akkora 7-essel sem lesz gond. A memória nagyon karcsú, ha még integrált a vga, akkor még karcsúbb lesz. A Readyboost kicsit segíthet, de azt a személyes benyomás dönti el.

#3
Nyilvános

Szia !
Köszönöm válaszod ! Tudom ,hogy , hogy kell telepíteni a windowst . Csak arra voltam kíváncsi ,hogy nincs-e valami védelem benne amitől nem lehet törölni. Sajnos nem nagy Linux párti (én sem) tehát marad a win7  meg +RAM……:-)
 

#4
Nyilvános

Solarkiss !
Nagyon köszönöm az ötleted……..! …..:-)

#5
Nyilvános

Köszönöm a válaszokat ……

#6

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz