Windows 7 telepítési probléma !

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok !
Van egy P4-es gép GA-K8RS482M alaplappal . Nem működött a tápegység és ki lett cserélve egy 24 tűs alaplapi csatlakozó helyett most 20-as van benne ,de működik . A HDD-e 80 GB-os szintén kuka. Az alaplapon vannak SATA csatlakozók így bele került egy 500GB-os SATA HDD. Van benne még 2GB RAM is. Gondoltam ,hogy feltelepítem a Win 7 Home prémiumot azt szerintem még elviszi ez a gép.Minden ok , csak a telepítés valamelyik szakaszában mindig lefagy a gép . Nem tudom ,hogy a BIOS beállításnál kéne valamit csinálni , vagy az alaplap is kuka lenne ???
Ebben kérném a segítségeteket ! A válaszokat előre is köszönöm ! Üdv.

14 válasz

Nyilvános

Szia.
Egy bios reset nem árt illetve ellenőrizd le a sata kábelt. Szedd ki és tisztítsd meg a memóriák érintkezőit. Esetleg egy memtest programmal teszteld a memóriákat.

#1
Nyilvános

A BIOS reset meg volt sata kábel oké ! Amikor leteszteli a Bios a memóriákat sípol egyet ,hogy minden rendben . Eljutok a telepítés valamelyik szakaszába pl. a windows file-ok kibontása ,vagy a beállítások véglegesítése akkor lefagy a gép……

#2
Nyilvános

Még egy furcsa dolog van ! Az hogy a videokártya (passzív) Nagyon melegszik a hűtőbordája .Kézzel még épp hogy csak elviselhető ,de szerintem igen csak melegszik . Ez is lehet a lefagyás oka ?

#3
Nyilvános

Hali!
A passzív kártyák melegednek 😉 Pontos adatra a kártya pontos típusa után kereshető meg a neten.
Én a helyedben új telepítőmédiát keresnék vagy újra megírnám, mert az is lehet a ludas.
A BIOS igazából nem ellenőrzi a memóriákat úgy ahogy most neked kellene, arra bizony a MemTest való.
Ha jól emlékszem, amikor elindítod a telepítést win7-re, ez ott is kiválasztható.
Amúgy mekkora tápot tettél bele és milyen processzor, külön VGA? Lehet a táp kevés.
Egy táp mindent el tudd cseszni, amihez köze van, havernál egy HDD és a VGA bánta.

#4
Nyilvános

Szia !
Én arra gyanakszom,hogy a videokártya melegedése okozza a bajt ,mert csak egy ventilátor van a gépben ami a processzort hűti. A táp 300 w-os ról 400-as-ra lett cserélve . Egy dvd olvasót , egy sata hdd-t és egy kártyaolvasót csak el kell vinnie . Különben a BIOS kiírja ,hogy 2 GB ram van.
 

#5
Nyilvános

De a bios nem a “jóságát” ellenőrzi a ramnak, hanem hogy van e.
Attól hogy Ő jónak jelzi, még lehetnek a ramon hibás modulok

#6
Nyilvános

Ha biztosan jó a telepítőmédia és a memória, húzd le a dvd-t és a kártyaolvasót és próbáld újra.

#7
Nyilvános

Sziasztok!
Kivettem a videokártyát és az alaplapi vga-nál fagy le a telepítés ! Le lehet tiltani BIOS-ban az alaplapi VGA-t ? Amúgy a RAM-ok rendben vannak ,mert a windowsban leellenőriztem.

#8
Nyilvános

Ha bent van a külső vga, akkor az alaplapi szóhoz sem jut, de neked akkor is fagy. (amúgy biosba be, First VGA vagy valami hasonló és ott tudod beállítani, hogy melyiket keresse elsőnek, de mint írtam, ez nem számít)
Próbáltál már másik telepítőt?
Win alól mivel nézted a ramot?
Meg azt írod: “RAM-ok”. Telepítés idejére csak egyet hagyj bent és ha az egyikkel fagy, próbáld csak a másikkal.
 

#9
Nyilvános

Szia !
Összes lehetséges telepítőt kipróbáltam ! A RAM-okat is kivettem egyenként ! Így is úgy is lefagy. 1 hete próbálgatok mindent ,de ahogy az alaplapi vga-ra csatlakoztatom a monitort vga kártya nélkül egyből egy világos kék képernyő jön be és nem megy semmi. Egy kedves barátomnak szeretném megcsinálni akinek nem sok pénze van. Sok problémát megoldottam már és nem vagyok kezdő ,de ezt most feladtam……:-(

#10
Nyilvános

Elolvastam a biosodat, az integrált vga-nál csak a lefoglalt memória méretét lehet állítani, default 64Mb. (UMA Frame Buffer Size)
De attól hogy az alaplapi vga rossz, külsővel még kellene működnie. Az hogy ott is fagy azt jelentheti, hogy a táp az alaplapnak is odatett.
 

#11
Nyilvános

Igen sajnos kuka !
Nagyon köszönöm a segítségeteket és a hozzászólásokat !
üdv:nduro

#12
Nyilvános

Azért én kipróbálnék pl egy Linuxot telepíteni.

#13
Nyilvános

Szia nézd meg az alaplapon elkókat a kiszáradástól szeretnek tönkremenni, azok is okozhatnak fagyást! Kis hordó alakú alakú alkatrész az alaplapon, általában fel szoktak púposodni! Pár forintos alkatrész! Érdemes megnézni!

#14

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz