Windows 8. 1/64 újratelepítés

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Újra kellett tenni a rendszert boot probléma miatt, de elötte Linuxból mentettem. Vissza lehetne tenni valahogy a beállításokat, telepített programokat? Sima visszamásolással nem indul. Gondolom nem mindent szabad visszatenni. Vagy ez nem is járható út? Köszönöm 

3 válasz

Nyilvános

Szerintem egyenként ismét telepítened kell ezeket.

#1
Nyilvános

Részletesebben (tudálékosan): Vannak progik, amik hordozható (portable) módon települnek, működnek. Régebben ez volt a”divat”.  Egyébként az egyszerűbbekből lehet is ilyet csinálni. Ezek nem használnak spéci könyvtárakat és registry bejegyzéseket. Ezek többnyire elindulnak vissza/átmásolva is. Ami nem ilyen, na azokat kell újra telepíteni.
Ha nem ismered “személyesen” a programjaidat, akkor ez csak próba-szerencse módon állapítható meg. 

#2
Nyilvános

Csatlakozva az előttem szólókhoz sima visszamásolással csak azokat lehet, amelyek nem járnak registry-bejegyzéssel. Egy új(ra)telepített rendszer esetében ezek a registry-módosítások értelemszerűen hiányoznak, így a programok nem is tudnak elindulni.
Újratelepítés esetén sztem amúgy is célszerű rászánni az időt a programokat is újratelepíteni rendesen, és elvégezni a szükséges (rendszer)beállításokat, finomhangolást, MAJD ezt követően, mivel a 8.1-ben még megvan a recimg alkalmazás, csináltatni vele egy rendszerkép-mentést egy külső winyóra. Hogy hogyan, és mire is jó, a leírása itt található, azzal a kiegészítéssel, hogy a leírásban szereplő recimg /createimage Z:Recimg_Snapshots, illetve a recimg /setcurrent Z:Recimg_Snapshots parancsok helyett 8.1 esetén a recimg /createimage Z:\RefreshImage, illetve a recimg /setcurrent Z:RefreshImage parancsok alkalmazandók.

#3

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz