Windows Defender hibaüzenet kikapcsolása

+1
0
-1
Megoldatlan
Nyilvános

Mióta laptopomon frissitve lett a Windows 10 1703 -as verzióra, azóta ha akkumulátottól használom és merülni kezd a defender rögtön küldi a hibaüzenetet, hogy a fényerőm 100% -on van, ami nagymértékben lerövidíti az üzemidőt.
A képernyő beállításoknál a fényerőnél két lehetőségem van: 100% (javasolt) és 125%. Namármost a fényerő csúszkát bárhova állítom a riasztás nem szünik meg, csak újraindítás után.
Kérdésem az lenne, hogyan lehet kikapcsolni ezeket az értesítéseket, mert nem találtam igazán semmi hatékonyat a beállítások között, sőt ha bármit megpróbáltam kikapcsolni rögtön elkezdett cirkuszolni.
Köszönettel: Bendeguz54

7 válasz

Nyilvános

Azt tudom csak mondani, hogy a Windows Defender kb. nagy ívben tesz rá, hogy a fényerő, vagy az akku hány százalékon van. Nem is ez a dolga. Alighanem valami más szoftver reklamál ott, gyanítom valamelyik híres gyári előtelepített “segéd”-program.
Amúgy meg az energia beállításoknál csúszkával simán megadható, hogy telepről üzemelve hány százalékon legyen a fényerő – az akku töltöttségétől függetlenül. Merthogy valóban pazarlás akkuról üzemeltetve a száz százalékos fényerő, 40-50 százalék bőven elég.

#1
Nyilvános

Nekem is jöttek ilyen üzenetek a Windows Defender-től, hogy az alvó állapotba lépés végtelenre van állítva ez nagymértékben csökkenti az akkumulátor üzemidejét. A tabletemnél pedig állandóan a tárhellyel van kiakadva, hogy szabadítsak fel helyet. Tehát a várva várt nagy frissítés Defendere tartalmaz ilyen idegesítő dolgokat.

#2
Nyilvános

Komolyan nem tudom mit gondoljak, nem is értem, meg soha ilyesmivel nem találkoztam még. Szívesen vennék egy képernyő képet, hogy valóban a Defender üzenget ilyesmit.
Egyszerűen józan ésszel felfoghatatlan, hogy ott a Windowsban egy rakás felügyeleti modul, minden szir-szarra külön egy, és akkor pont a Defender ugat fényerő, akku, meg holmi tárhely miatt… Nem azt mondom, hogy nem hiszem (valami biztosan van), csak nagyon nem értem.

#3
Nyilvános

Itt van a tabletről.
http://kephost.com/image/0piG
http://kephost.com/image/0piM
Most a notebookon visszaállítottam az alvó állapotot -soha- opcióra aksi esetén, majd ha küld róla értesítést lefotózom azt is.

#4
Nyilvános

@ JDboy : köszi a képeket, több nem is kell, mert így már képben vagyok.
Segítségeddel megismertem/értelmeztem ezt a funkciót is (noha továbbra sem értem). Láttam én ott ezt az “eszközteljesítmény és állapot” nevű izét, de nem igazán foglalkoztam vele. Miután az általam felügyelt gépeken telep esetében van alvás, és alacsony fényerő (ezek amúgy alapbeállítások), valamint elég hely is, így soha nem találkoztam ezzel.
Most már ezt is tudom.
Amúgy meg az értesítés kikapcsolható ugyan, de inkább nem érdemes, mert adott esetben olyan értesítés sem jelenik meg, aminek meg kéne jelennie . Hasznosabb szerintem a kedvében járni, hogy ne reklamáljon.
 
De hogy mi a francot keres ilyesmi egy vírusvédelemben…? Vagy talán az Ms ebbe a modulba tervez majdan beépíteni mindenféle állapot-felügyeletet? Marhára nem értem, és nem igazán tudom követni, de ez van…

#5
Nyilvános

Engem csak a tablet esetében zavar a dolog mert egy 16GB-os Modecom, és alig marad 3-4 GB telepítést követően. Valamint nem tudom beszerezni a PCI titkosítási/visszafejtési vezérlő drivert, és ezekről folyamatosan kapom az értesítéseket 🙁

#6
Nyilvános

És megjött az üzenet a notebookon is.
http://kephost.com/image/0aE0

#7

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz