Windows Update (wauserv) processzor használat.

+1
0
-1
Lezárt
Nyilvános

Helló.
Mostanában 3-4 napja észrevettem hogy az svchost.exe azon belül pedig a windows update szolgáltatás folyamatosan leterhel 1 magot a processzorból feleslegesen. Nem frissít egyáltalán, net sávszélességből sem használ semmit. Nem értem akkor miért csinálja. Vírus nincs a gépen már nagyon régóta. Googlen igazából nem találtam érdemi információt hogy ez mitől lenne illetve megoldást sem.
Oprendszer: Win7 64 bit ultimate.
Valakinek esetleg van valami ötlete?

6 válasz

Nyilvános

Nekem ugyanez volt a problémám, de jó pár nap után letöltött valamit az update, és visszaállt a normális processzorhasználat. Szerintem elképzelhető hogy valamelyik már letöltött frissítés okozza, sőt továbbmegyek…
Volt hogy telepítettem a windows-t, és letöltött még az elején “fontos,, frissítéseket, na ez után egyből ezt csinálta mint nálad. Mikor meg úgy telepíttem hogy kikapcsoltam az egész update-t, utána meg rámentem a frissítések keresésére, betelepített egyből több mint 100 at, és utána normálisan működött. Szóval ezért gondolom hogy valamelyik frissítés lehet a hibás.
Szerintem várj egy két napot, közben néha menj rá az upadte-ra, és a frissítések keresésére, aztán próbáld meg elindítani kézileg is többször 1-2 naponta. Folyamatosan keres majd elvileg.., ugyan így de nem csinál semmit, viszont egyszer csak megjelennek majd a frissítések akkor telepítsd, és visszaáll a normális működés. (Nálam volt ilyen.)

#1
Nyilvános

Na azóta az egyik gépen amin ki volt kapcsolva az update, rámentem most a frissítések keresésére, és felugrott a processzor használat 51%-ra + nem is töltött le semmit 30p alatt. Akkor az is lehet hogy a microsoft-nál van valami gebasz….. Mind1 várok pár napot, azt megnézem mi lesz..
 
Addig is várok hátha valaki jobban érti ezeket a dolgokat, mert már én is kíváncsi vagyok….
További szép napot! 🙂

#2
Nyilvános

A szolgáltatások résznél kapcsold ki az automatikus frissítést.

#3
Nyilvános

Értem.
De eddig hagytam hogy egye a processzort hátha még is valamit csinál, de semmi.
Kikapcsoltam most, majd ha jön vmi win frissítés akkor utána visszakapcsolom hátha jó lesz.

#4
Nyilvános

Úgy tűnik megoldódott.
Ez a cikk a segítségemre volt végül:
http://superuser.com/questions/944574/windows-update-doesnt-work-and-consumes-100-of-cpu-win7-sp1
A Windows update client JUNE 2016(kb3172605)  -ot elindítottam, letöltött pár frissítést és megoldotta. De köszönöm mindenkinek a segítséget.

#5
Nyilvános

Nekem is megoldotta . Köszi Gamer

#6

Ez a kérdés le van zárva