Mire jó az idegen nyelvű cégkivonat?

Mire jó az idegen nyelvű cégkivonat?Cégkivonat igényléskor lehetőségünk van magyar nyelven beszerezni a dokumentumot, valamint általában több idegen nyelven is kérhetünk cégkivonatot. Nézzük meg, hogy mire is jók az idegen nyelvű változatok.

Kezdjük először is a legfontosabbal, az általánosan igényelhető idegen nyelvű cégkivonat nem külföldi használatra való, külföldön ugyanis szinte biztosan nem fogják elfogadni. Ennek az oka, hogy külföldi használatra létezik egy speciális cégkivonat típus, az Apostille cégkivonat. Ez a típusú dokumentum felülhitelesítéssel rendelkezik, ami alkalmassá teszi arra, hogy külföldön is felhasználható legyen. De mire jó akkor az idegen nyelvű cégkivonat?

Elsősorban magyarországi használatra, olyan ügyekben, amikor idegen nyelven kell a dokumentumokat bemutatni, mellékelni. Ilyen lehet pl., ha külföldi partnerrel, cégtulajdonossal van dolgunk, vagy egyre több olyan cég van, mely egy külföldi vállalat hazai kirendeltsége, képviselője, nekik is gyakran idegen nyelvű cégkivonatra van szükségük.

Az idegen nyelvű cégkivonat tájékozódásra is tökéletes. Ha valakinek egy magyar vállalkozás cégkivonatára van szüksége, de nem beszéli a nyelvet, akkor két lehetősége van. Az egyik, hogy igényel egy magyar nyelvű dokumentumot, majd pedig lefordíttatja azt, a másik pedig, hogy azonnal idegen nyelven tölti le a cégkivonatot. Ez sokkal gyorsabb, egyszerűbb, és nem utolsósorban olcsóbb is. Ugyanúgy bárki, bármikor tud idegen nyelvű cégkivonatot igényelni, mint magyar nyelvűt, és azonnal ki is küldik e-mailben.